Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Agenții și departamente guvernamentale din SUA au fost vizate de hakeri
14 dec 2020 / 08:10
O grupare sofisticată de piraterie informatică, susţinută de un guvern străin, a monitorizat e-mailurile interne din Departamentul Trezoreriei (Ministerul de finanţe) al SUA şi din agenţia guvernamentală responsabilă cu politicile privind internetul şi telecomunicaţiile, au indicat surse apropiate de subiect citate duminică de Reuters.
de  Eduard Pascu

"Guvernul SUA este la curent cu aceste informaţii şi luăm toate măsurile necesare pentru a identifica şi remedia orice posibilă problemă legată de această situaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului securităţii naţionale, John Ullyot.

În interiorul comunităţii de informaţii a SUA există preocupări că hackerii care au luat în vizor Trezoreria şi Administraţia naţională pentru telecomunicaţii şi informaţii (NTIA) din Departamentul Comerţului ar fi folosit metode similare pentru a "sparge" şi alte agenţii guvernamentale, au menţionat trei surse, care nu au precizat despre ce agenţii este vorba, transmite Agerpres.

Atacul informatic dezvăluit este atât de grav încât a determinat convocarea unei reuniuni a Consiliului securităţii naţionale, sâmbătă, la Casa Albă, a mai afirmat una dintre sursele citate.

Potrivit surselor, e-mailurile personalului NTIA au fost monitorizate de hackeri luni la rând.

Citește și: Bogdan Aurescu: România va găzdui Centrul European pentru Securitate Cibernetică

Ştiri Recomandate