Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Airbus ar putea propune României un nou elicopter de luptă, H145M
24 mai 2018 / 09:59
Serge Durand, directorul Airbus în România, a discutat cu DEFENSE ROMÂNIA despre activitatea Airbus în țara noastră.
de  Tudor Curtifan
EXCLUSIV

Grupul Airbus a fost unul dintre expozanţii la Black Sea Defense & Aerospace 2018 (BSDA), eveniment de anvergură din domeniul apărării, care a atras la București companii importante din întreaga lumea interesate să participe la programele de înzestrare ale Armatei Române.

Potrivit reprezentantului Airbus, România este o țară importantă pentru compania pe care o reprezintă, amintind de prietenia de aproape jumătate de secol prin colaborarea pe care Airbus o are în România cu IAR.

Serge Durand a vorbit despre propunerea pe care Airbus a înaintat-o Guvernului României, în ceea ce privește elicoptere noi de ultimă generație pentru forțele armate, propunere pe care Guvernul nu a luat-o încă în calcul, preferând până acum să reabiliteze vechile elicoptere, de multe ori costul lucrărilor de reabilitare fiind comparabil cu cel al elicopterelor noi.

„Este decizia clientului și o respectăm. Sigur, trebuie să ne gândim la viitor. Ziua când elicopterele Puma vor ieși din uz nu este atât de departe și H215M este succesorul natural al Puma", a spus Durand.

(w670) Serge Dura 

Elicopterele Airbus Super Puma H215M ar putea să fie produse şi în România, la uzina din Braşov inaugurată în urmă cu doi ani.

Serge Durand mai adăugat că Airbus este pregătită și pentru scenariul în care România dorește să cumpere elicoptere de luptă. "Obiectivul nostru este să participăm la construirea atât a elicopterelor de transport, cât și a celor de luptă, dacă va fi o comandă minimă", ne-a mărturisit Serge Durand.

În aceste condiții, Serge Durand ne-a vorbit despre elicopterul H145M – a cărui machetă a fost expusă la standul Airbus de la BSDA. Elicopterul H145M, produs de Airbus în Germania și în SUA, este un model performant, destinat sprijinului pe câmpul de luptă, pe care Airbus ar fi încântat să îl aducă și în România.

Airbus a fost prezentă la târg alături de partenerii ei de cursă lungă: IAR Ghimbav, Aeroteh, Aerofina, Turbomecanica și Comoti, care vor fi și actori principali ai lanțului de aprovizionare atunci când va fi demarată producția la Brașov. Pentru a avea un rol cât mai bine definit în revitalizarea aeronauticii românești, Airbus a lansat procedura de constituire a Asociației Române a Industriei elicopterelor (ARIE).

Ştiri Recomandate