Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alegeri SUA | Americanii sunt îndemnaţi să nu meargă la vot? FBI examinează o serie de apeluri telefonice
03 noi 2020 / 21:35
Biroul federal de investigaţii al SUA (FBI, poliţia federală) examinează o serie de misterioase apeluri telefonice la care un robot îi îndeamnă pe americani să stea acasă în ziua alegerilor, a afirmat marţi un responsabil al Ministerului securităţii interne, citat de Reuters.
de  S.I. Catalin

Oficiali locali au tras semnale de alarmă în legătură cu cel puţin două astfel de campanii de apel automate, ale căror origine şi scop exact nu sunt clare.

Experţi contactaţi de Reuters s-au declarat contrariaţi de una din aceste campanii în care oamenilor li se cere să rămână în case, dar nu este menţionat în mod explicit mersul la vot.

"Există oarece confuzie legat de această campanie", a admis Giulia Porter, vicepreşedinte al companiei RoboKiller, specializată în combaterea telemarketingului şi aşa-ziselor robocalls, apeluri telefonice automate preînregistrate.

Într-o înregistrare a unui astfel de apel, o voce feminină spune: "Bună ziua. Acesta apel este doar un test. Este timpul să staţi acasă. Staţi în siguranţă şi staţi acasă".

Potrivit Giuliei Porter, acest mesaj a fost transmis telefonic de câteva milioane de ori în ultimele 11 luni, dar abia marţi a ajuns să ocupe locurile 5-6 în clasamentul apelurilor tip spam.

Apelul este difuzat la un volum foarte ridicat, a mai menţionat ea.

Ştiri Recomandate