Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Arabia Saudită s-a alăturat forțelor coaliției pentru susținerea navigației libere în Golful Persic
19 sep 2019 / 14:59
Arabia Saudită a decis să se alăture alianței internaționale pentru siguranța și protecția circulației maritime, a anunțat Ministerul Apărării din SUA, transmite Jane.
de  DefenseRomania Team

Acesta a spus că scopul alianței este de a proteja navele comerciale ale țărilor participante pe măsură ce trec prin coridoarele maritime - o referire la strâmtorile Hormuz și Bab al-Mandab - și de a contracara amenințările la comerțul mondial și securitatea energetică.

Între timp, Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) a anunțat că prima întâlnire cu membrii International Maritime Security Construct (IMSC) a avut loc pe nava RFA Cardigan Bay pe 16 septembrie. La aceasta au participat reprezentanți ai celor patru membri ai IMSC - Statele Unite, Regatul Unit, Australia și Bahrain - și alte 25 de țări.

"Având în vedere amenințările recente asupra transportului internațional, reprezentanții au reafirmat angajamentul națiunilor lor de a proteja libertatea de navigație în Golful Persic, Golful Oman, Marea Roșie și Strâmtoarea Hormuz și Bab al-Mandab, și au discutat despre măsurile care trebuie luate pentru îmbunătățirea securității maritime pe toate căile navigabile cheie din regiune", a spus CENTCOM.

Vezi și: Iranul a capturat o navă în Golful Persic

Ştiri Recomandate