Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata israeliană a doborât o dronă a mişcării Hezbollah venită din Liban
Armata israeliană a anunţat joi seară că a doborât o dronă a mişcării şiite Hezbollah provenind din Libanul vecin, transmite AFP. 
de  DefenseRomania Team

Anunţul intervine la câteva zile după tensionarea situaţiei la frontiera dintre Israel şi Liban.

''Armata israeliană a doborât miercuri o dronă aparţinând organizaţiei teroriste Hezbollah care penetrase teritoriul israelian, pornind din Liban'', potrivit comunicatului citat, precizează Agerpres.

''Armata israeliană va continua să acţioneze în scopul împiedicării oricărei încălcări a suveranităţii sale'', adaugă acelaşi comunicat. Israelul a efectuat lovituri aeriene asupra Libanului vinerea trecută ca ripostă la tiruri de rachete revendicate de Hezbollah, la două zile după un schimb de tiruri similar.

În 2006, ultima confruntare de amploare între Israel şi Hezbollah s-a soldat cu peste 1.200 de morţi în rândul părţii libaneze, în majoritate civili, şi 160 de morţi în rândul părţii israeliene, cea mai mare parte militari.

După diferite conflicte, Israelul şi Libanul sunt tehnic în stare de război şi Forţa interimară a ONU (UNIFIL) este desfăşurată în sudul teritoriului libanez ca forţă-tampon între cele două ţări. 

Ştiri Recomandate