Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata poloneză a prezentat tancul Leopard 2PL, versiunea modernizată a versiunii 2A4 (Foto)
La MSPO 2020, expoziția de apărare din Polonia, armata poloneză a prezentat un lot de tancuri Leopard 2PL Main Battle Tank (MBT), o versiune modernizată a versiunii germane Leopard 2A4 achiziționată de Polonia în anii 2000. Modernizarea acestor tancuri se desfășoară în prezent în cooperare cu compania germană Rheinmetall și consorțiul industrial polonez - Grupul Polonez de Armament (PGZ).
de  S.I. Catalin

Potrivit informațiilor lansate în cadrul ediției 2020 a MSPO, armata poloneză ar putea primi în acest an 12 tancuri Leopard 2A4 (MBT), modernizate la standardul Leopard 2PL.

La 28 decembrie 2015, a fost semnat un acord între ministerul polonez al Apărării și un consorțiu format din PGZ și Zakłady Mechaniczne Bumar-Łabędy pentru modernizarea a 128 de tancuri Leopard 2, cu posibilitatea ca pe viitor şi alte 14 unități să beneficieze de modernizare. Partenerul german al consorțiului PGZ a fost compania germană Rheinmetall Land System, care în trecut a produs aceste tancuri.

Programul Leopard 2PL își propune să îmbunătățească semnificativ capacitatea de luptă a tancurilor Leopard 2A4 utilizate de forţele armate poloneze, inclusiv în ceea ce privește puterea de foc, protecția balistică și confortul echipajului, totul fiind realizat cu o puternică implicare din partea industriei naționale de apărare.

Ştiri Recomandate