Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia va dezvolta un robot de apărare antiaeriană pe baza Uran-9, care va folosi rachete Igla-S sau Verba
Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 14.08.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că Rusia intenționează să dezvolte un robot de apărare antiaeriană, pe baza complexului Uran-9.
de  Ionel Copcea

“Pe baza lui Uran-9 se are în vedere posibilitatea creării unui complex robotizat de apărare antiaeriană, cu rază scurtă de acțiune. Rachetele antiaeriene Igla-S sau Verba vor putea fi folosite ca armament principal pentru acesta”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor sale, roboții de acest tip pot fi întrebuințați, într-un mod complet automatizat, pentru a spori capabilitățile de apărare antiaeriană, în special în unitățile de infanterie moto și de tancuri.

Destinația robotului de apărare antiaeriană va viza lupta împotriva avioanelor și dronelor, care se deplasează la altitudini mici și extrem de mici.

În versiunea în care există astăzi, roboții Uran-9 sunt înarmați cu un tun automat cu calibrul de 30 de milimetri, rachete dirijate antitanc Ataka și un aruncător de flăcări Shmel. În luna ianuarie a acestui an, Forțele Armate ale Rusiei au primit cinci roboți Uran-9.

Rachetele Igla-S și Verba sunt utilizate de complexele portabile de rachete antiaeriene cu aceleași nume. Bătaia maximă a acestor rachete este de șase kilometri, iar altitudinea țintelor aeriene lovite poate atinge 3,5 kilometri. Aceste rachete sunt utilizate și ca parte a complexului de rachete antiaeriene Gibka-S, montat pe șasiul vehiculului blindat Tigr-M.

Ştiri Recomandate