Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata spaniolă va patrula pe străzile din Spania, împreună cu Garda Civilă
30 Martie, 18:56
Armata spaniolă va efectua patrule comune pe străzile din Spania împreună cu Garda Civilă.
de  Tudor Curtifan
Armata spaniolă, pe străzile din țară, în lupta împotriva COVID-19, sursă foto, Ministerul Apărării de la Madrid. Ministerio de Defensa Espana Facebook

Potrivit cotidianului spaniol El Pais, militarii și Garda Civilă vor monitoriza respectarea restrucțiilor impuse de Spania pe perioada stării de urgență.

Madridul a interzis toate activitățile neesențiale în contextul pandemiei de COVID-19. Spania se află în a 16-a zi de izolare.

Armata și Garda Civilă vor patrula împreună în 87 de orașe din șapte provincii ale Spaniei, a anunțat șeful Statului Major al Apărării, generalul Miguel Angel Villarroya.

 

Armata spaniolă va patrula cu Garda Civilă. Amenzile și arstrările vor fi însă operate de Garda Civilă

 

Ministerul Apărării din Spania nu a comunicat care sunt orașele unde vor activa aceste patrule comune, dar operațiunile vor fi desfășurate în coordonare cu Ministerul de Interne.

În cazul în care vor exista cetățeni care nu vor respecta restrcțiile, amenzile sau eventualele arestări vor fi operate de Garda Civilă, în timp ce Armata va oferi sprijin în cazul în care va fi necesar.

Totodată, Armata spaniolă va oferi sprijin Gărzii Civile și în ceea ce privește supravegherea frontierelor.

Numărul cazurilor de coronavirus din Spania a urcat azi la 85.195, de la cifra de 78.797 înregistrată duminică, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Bilanţul infecţiilor l-a depășit pe cel raportat în China, de 81.470.

Bilanţul deceselor cauzate de noul coronavirus în Spania a crescut la 7.340, după ce duminică au fost înregistrate 6.528.

Ştiri Recomandate