Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata SUA a testat puterea de foc a mini-tancului fără pilot Ripsaw M5 (Foto)
Armata SUA a efectuat recent primele teste de tragere cu unul dintre mini-tancurile fără pilot Ripsaw M5, echipat cu tun de 30 mm.
de  S.I. Catalin

Potrivit publicaţiei Janes, Armata SUA efectuează în prezent teste de tragere cu cel de-al patru prototip care se înscriu în categoria vehiculelor militare de luptă robotizate, de dimensiuni medii, (RCV-M).

La începutul acestui an, companiile Textron Systems, Howe & Howe Technologies și FLIR Systems au livrat cel de-al patrulea și ultimul prototip de tip RCV-M către Armata SUA – un mini-tanc botezat Ripsaw M5 care este echipat cu o stație de arme controlată de la distanță, fabricată de compania Kongsberg Defense & Aerospace.

Analiştii militari ai publicaţiei The Drive precizează că Armata SUA a testat, de asemenea, capacitatea de a opera un vehicul fără pilot Ripsaw M5 de la o stație de comandă şi control instalată în interiorul unui vehicul de luptă Bradley. Prin acest test s-a urmărit analizarea capacităţii de interconectare a unui vehicul fără pilot Ripsaw M5 cu platforme militare cu echipaj. 

 

Testarea preciziei şi puterii de foc a vehicului militar fără pilot Ripsaw M5

Compania norvegiană de apărare Kongsberg a furnizat mai multe stații de arme controlate de la distanță, de tip Protector RT40, pentru a fi instalate pe vehiculele de tip Ripsaw M5.

Armamentul principal al unei turele RT40 este un tun automat de 30mm XM813, dar dispune şi de o mitralieră M240 de 7,62x51mm.

În prezent, scopul companiilor militare care lucrează la dezvoltarea vehiculului fără pilot Ripsaw M5 este să se asigure că turela – relativ mare pentru o astfel de platformă – funcționează corect.

Anterior, Armata SUA a susținut că un astfel de vehicul militar terestru fără pilot ar trebui să poată rezista unor amenințări precum: vehicule militare inamice echipate cu arme de calibru mediu şi rachete ghidate antitanc.

 

 

Ştiri Recomandate