Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Asaltul de la Capitoliu | 6.200 de militari ai Gărzii Naţionale, desfăşuraţi pentru 30 de zile în Washington DC (Foto)
Mii de membri ai Gărzii Naţionale vor fi desfăşuraţi la Washington DC, pentru următoarele 30 de zile, perioadă care va acoperi ceremonia de inaugurare a Joe Biden, după ce sute de manifestanţi pro-Trump au reuşit să pătrundă miercuri în sediul Congresului SUA pentru a bloca procedura de certificare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, transmite dpa.
de  S.I. Catalin

Aproximativ 6.200 de militari din unităţi ale Gărzii Naţionale din statele Maryland, Virginia, Pennsylvania, New York şi New Jersey vor fi desfăşuraţi în capitala federală a SUA pentru a asigura paza Capitoliului.

Cei mai mulţi dintre aceştia vor sosi până duminică, precizează Agerpres.

Peste 741 de membri ai Gărzii Naţionale patrulează deja în Washington DC, în a cărui zonă centrală au fost create 30 de puncte de control.

Citeşte şi: Pentagonul trimite în Washington 5.000 de soldați ai Gărzii Naționale după haosul provocat de susținătorii lui Trump

În următoarele 30 de azile, militarii vor lucra prin rotaţie, câte 850 pe o tură de 12 ore, sub un comandament la nivel federal.

Reprezentanţii Pentagonului au fost criticaţi joi de congresmeni pentru faptul că a durat câteva ore până să suplimenteze efectivele Gărzii Naţionale desfăşurate în Washington DC.

Ştiri Recomandate