Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șase avioane de vânătoare F-5E Tiger au greșit ținta. Incident bizar
09 iul 2019 / 21:36
Șase aeronave de vânătoare F-5E Tiger care participau la comemorarea a 100 de ani de la moartea pionierului aviației elvețiene Oskar Bider trebuiau să efectueze un zbor peste orașul Langenbruck din nord-vestul țării, dar au ratat ținta cu aproximativ 6 km, potrivit presei locale.
de  Tudor Curtifan

„Circumstanțe nefericite", au fost cauza de bază a erorii potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Aeriene Elvețiene. De fapt, după cum a informat publicația Le Matin, citată de Mediafax, în timpul apropierii de țintă, șeful echipei a observat un cort în orașul Mümliswil, ceea ce l-a determinat să zboare pe deasupra lui.

 

F-5E Tiger fără GPS au oferit din ”greșeală” un spectacol aviatic participanților la un festival de muzică

 

Însă, acolo se desfășura un festival de muzică, cei care asistau la festival bucurându-se astfel de spectacolul aviatic oferit de avioanele F-5E Tiger.

Aceste zboruri se desfășoară de obicei folosind hărți, ceasuri sau referințe vizuale de la sol. Mai mult decât atât, cele șase aparate de zbor F-5E Tiger nu sunt dotate cu GPS sau tehnologii moderne care le-ar fi ajutat să zboare peste ținta corectă la momentul potrivit.

În alte cazuri, unul dintre membrii echipajului sau comandantul se află la sol și ghidează piloții prin radio, asemenea erori fiind evitate.

Ştiri Recomandate