Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atacarea petrolierului în care un român a murit, replică iraniană la o operațiune în Siria. Israelul și Marea Britanie au discutat despre un „răspuns dur”
Atacul de joi asupra unei nave israeliene a venit ca răspuns la atacul asupra aeroportului Dabaa, au declarat vineri surse din axa rezistenţei pentru Al Alam TV, care nu au menţionat alte detalii, informează Agerpres, citând Reuters. Pe de altă parte Ministrul de externe israelian, Yair Lapid, a declarat, într-un comunicat, că i-a vorbit ministrului britanic de externe despre necesitatea unui „răspuns dur”, amintind că problema Iranului e una globală.
de  Tudor Curtifan
Nave de patrulare a Forțelor Navale ale Israelului. Sursă foto: IDF via Jewish News Syndicate

Miercuri seara, un presupus atac aerian israelian a vizat aeroportul militar Dabaa din guvernoratul Homs, situat în nord-vestul Siriei. Au fost raportate daune materiale de către mass-media siriene, potrivit Jerusalem Post.

Petrolierul Mercer Street a fost atacat joi seara în Marea Arabiei în circumstanţe neclare, în timp ce naviga fără încărcătură de la Dar es Salaam, Tanzania, către portul El Fujairah din Emiratele Arabe Unite. Doi membri ai echipajului, un român şi un britanic, au murit în atac. Echipajul petrolierul era format din 27 de persoane de diverse naţionalităţi.

Israelul a acuzat Iranul de comiterea atacului. Potrivit evaluării din Israel, au existat două atacuri asupra navei, la distanţă de câteva ore. Primul nu a provocat daune, dar al doilea a provocat victime. 

''Iranul nu este doar o problemă israeliană, ci un exportator de terorism, distrugere şi instabilitate care ne face rău tuturor. Lumea nu trebuie să rămână tăcută în faţa terorismului iranian care afectează şi libertatea de navigaţie'', a afirmat șeful diplomației israeliene, într-un comunicat, în care a cerut o reacție imediată după atacul Iranului.

Nu există deocamdată nicio reacţie oficială imediată din partea Iranului la această acuzaţie.


Ştiri Recomandate