Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Australia începe construcția unei noi nave din clasa Arafura
30 Martie, 15:10
Ministerul Apărării din Australia a anunțat că a început lucrările de construcție la a treia dintre cele 12 nave de patrulare offshore (OPV) din clasa Arafura, la comanda Royal Royal Australian Navy, transmite Janes.
de  Eduard Pascu

Spre deosebire de primele două nave din clasa Arafura, care sunt construite la șantierul naval Osborne din Australia de Sud de compania Lurssen Australia și ASC deținută de guvern, această navă este prima care va fi construită la șantierul naval Civmec din Henderson, de pe coasta de vest.

"Astăzi se consolidează programul OPV pentru a oferi capacitatea Royal Australian Australian atunci când prima navă va intra în serviciu, în 2022", a declarat ministrul australian al Apărării, Linda Reynolds.

Nava face parte dintr-un contract în valoare de 2,5 miliarde de dolari, semnat la sfârșitul lunii ianuarie 2018 cu constructorul naval german Lürssen, pentru construcția a 12 nave OPV.

Filiala Lürssen Australia este antreprenorul principal care lucrează constructorii navali Civmec și ASC. Construcția primei nave, din clasa Arafura, a început în noiembrie 2018, în timp ce lucrările la a doua au început în iunie 2019.

Noile nave, care se bazează pe proiectul PV80, urmează să înlocuiască flota de nave Armidale și Cape, și pe cele din clasa Huon și din clasa Paluma.

Nava din clasa Arafura are o deplasare standard de 1.640 de tone, o lungime totală de 80 m, o lățime de 13 m și un pescaj de 4 m.

Ştiri Recomandate