Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aviația rusă a distrus ultimul spital civil din provincia Idlib din Siria
25 noi 2019 / 18:44
În ultimele 24 de ore, armata președintelui sirian Bashar al-Assad, cu sprijinul aviației ruse, a capturat localitatea Rozum Halahil de importanță strategică și înaltimea Mushayrif din sud-estul provinciei Idlib, relatează agenția turcă Anadolu, transmite paginaderusia .
de  Eduard Pascu

Rozum Halahil era considerat prima linie de apărare pe direcția orașului Maaret en Numan. Avioanele siriene au bombardat orașul Kafranbil și o serie de sate.

În același timp, aviația rusă a lansat atacuri aeriene asupra orașelor Maaret-en-Numan și Kensafra, dar și a satelor Kafr Wadi, Maarethirmi, Um Musherif, Breyis, Tavil Khalib și Maaretennisan.

Armata rusă, în special, a distrus spitalul Kivan din orașul Kensafra din sudul Idlib, ultimul rămas în picioare în regiune. În plus, una dintre moscheile orașului a fost distrusă.

De teama bombardamentelor rusești, populația locală a părăsit în mare parte orașul, ceea ce a redus numărul victimelor.

Medicul șef al spitalului Kivan, Ali Khushshum, a declarat că, în noaptea de 25 noiembrie a avut loc un atac aerian asupra unității medicale. „Clădirea spitalului, cu secțiile de pediatrie, urologie, chirurgie, și maternitatea au fost distruse complet. Lunar aici erau internați 6.500 de pacienți”, a spus el.

Khushshum a menționat că, cu șapte minute înainte de atacul aerian, a fost primit un mesaj despre atacurile aeriene din localitatea apropiată, Kafr Wadi, motiv pentru care s-a luat decizia de evacuare a personalului și a pacienților.

Vezi și: The New York Times a obținut dovezi că Rusia a bombardat în mod repetat spitale din Siria

Ştiri Recomandate