Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avion de recunoaștere prăbușit în Turcia
Şapte membri ai serviciilor de securitate au fost ucişi în accidentul unui avion de recunoaştere prăbuşit în provincia Van din estul Turciei, a anunţat agenţia de presă de stat Anadolu, preluată de Reuters şi France Presse, citând un anunţ făcut joi de ministrul de interne.
de  Eduard Pascu

"Avionul de recunoaştere" s-a prăbuşit în provincia Van, a precizat Anadolu, citându-l pe ministru. Guvernatorul provinciei a adus un omagiu pe Twitter celor şapte "eroi" şi a transmis condoleanţe familiilor lor. O anchetă a guvernului este în curs de desfăşurare, a adăugat el.

Ministrul de Interne Suleyman Soylu a declarat că avionul s-a prăbușit la o altitudine de 2.200 metri pe Muntele Artos. Aeronava a decolat de pe aeroportul Van Ferit Melen la 18.35 p.m. ora locală. Avionul model 2015 efectua misiuni de recunoaștere și supraveghere în provinciile Van și Hakkari, a mai declarat Soylu.

2. -imagine fara descriere- (avion_prabusit_turcia_artos_36372600.jpg)

El a spus că piloții au contactat turnul pentru ultima dată, când se aflau în jurul districtului Baskale la ora 10.32 p.m. În jurul orei 10.45 p.m. s-a pierdut comunicarea radio iar aparatul a dispărut de pe radar, a adăugat el.

Doi piloţi turci au murit în 2018 când un avion militar s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu în provincia Izmir din vestul ţării. Provincia muntoasă şi izolată Van, de la graniţa cu Iranul, a fost lovită în februarie de două avalanşe ce au făcut 41 de morţi, transmite Agerpres.

Citește și: Un alt F-16 al US Air Force s-a prăbușit. SUA ajung la cinci aeronave pierdute din mai până în prezent

 

Ştiri Recomandate