Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belarus primeşte două avioane de vânătoare de tip Su-30SM de la Federaţia Rusă
13 noi 2019 / 12:03
Primele două avioane de vânătoare multirol de tip Su-30SM achiziționate din Federația Rusă vor ajunge pe teritoriul Belarus miercuri, 13 noiembrie, a declarat ministrul apărării al Republicii Belarus, Andrei Ravkov.
de  S.I. Catalin

Două avioane de vânătoare multirlor Su-30SM sunt aşteptate să aterizeze pe aerodromul Baranovici. Avioanele au decolat deja de pe aerodromul Irkutsk din Federația Rusă, urmând să facă două escale intermediare la Omsk și în Regiunea Moscova, a preciat ministrul apărării citat de agenția de știri BelTA.

Avionul de vânătoare multirol, supermanevrabil, Su-30SM a fost dezvoltat de Biroul de construcții și proiectare Sukhoi și produs în serie la Întreprinderea de Aviație din Irkutsk, filială a corporației Irkut. Ambele societăți fac parte din Corporația întrunită de construcții de avioane (OAK).

Ministerul Apărării din Belarus a semnat un contract cu compania rusă Irkut Aviation Corporation în 2017 pentru livrarea a 12 avioane de luptă Su-30SM în perioada 2018-2020. Belarusul aștepta să primească patru avioane pe an.

Ştiri Recomandate