Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Biden critică intervenția forțelor de ordine: Protestatarii Balck Lives Matter ar fi fost trataţi diferit de cei care au atacat Capitoliul
07 ian, 23:33
Preşedintele ales al SUA Joe Biden a declarat joi că este convins că manifestanţi antirasişti ar fi fost trataţi ''foarte diferit'' în comparaţie cu modul în care au fost trataţi susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump care au provocat haos la Washington, relatează Agerpres, care citează AFP.
de  Tudor Curtifan

''Dacă aceasta ar fi fost o manifestare a mişcării Black Lives Matter, ei ar fi fost trataţi foarte diferit de cei care au atacat Capitoliul, ştim cu toţii că este adevărat şi că este inacceptabil'', a menţionat preşedintele ales al SUA, într-un discurs rostit de la locuinţa sa din Wilmington, statul Delaware. 

Amintim că pe data de 6 ianuarie 2021, mii de susținători ai lui Donald Trump au dărâmat barierele de securitate și au forțat intrarea în Congresul SUA, unde unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Donald Trump a participat la protestul „Salvați America”, desfășurat în fața Casei Albe, unde a reiterat poziția sa cu privire la fraudarea alegerilor. Ulterior, protestatarii au forțat barierele de securitate pentru a pătrunde în Congres. Trump a revenit și le-a cerut celor prezenți la Capitoliu să evite violența. Situația este una fără precedent în istoria Statelor Unite ale Americii.

 

Ştiri Recomandate