Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bombardiere chineze, exerciții în Marea Chinei de Sud. Beijingul transmite SUA că unificarea cu Taiwanul e inevitabilă
31 iul 2020 / 14:15
China continuă să își întărească prezența militară în Marea Chinei de Sud, unde aeronavele Beijingului au participat la ample exerciții militare.
de  Tudor Curtifan
Bombardier H-6K al Chinei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing

În cadrul exercițiilor militare, aeronave ale Armatei de Eliberare a Poporului au efectuat decolări și aterizări pe timp de noapte și au participat la misiuni de simulare a unor atacuri, potrivit lui Ren Guoqiang, purtător de cuvânt în cadrul Ministerului Apărării de la Beijing. Publicația Defense News precizează că printre aeronavele care au participat la exerciții s-au numărat și bombardierele Xian H-6, în versiunile H-6H și H-6K.

Sursa citată precizează că nu e clar dacă au fost efectuate și trageri. Beijingul a transmis că manevrele militare erau programate din timp.

China revendică aproape în totalitate Marea Chinei de Sud, unde și-a militarizat masiv insulele artificiale. Militarizarea a vizat în special insulele Spratly și Paracel. Pe lângă China, alte cinci state revendică teritorii în regiune. În privința acestei chestiuni, Mike Pompeo a prezentat poziția fermă a SUA care consideră toate revendicările Chinei ca fiind ilegale.

 

China nu renunță la unificarea cu Taiwanul

 

Cu prilejul acestor exerciții, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării chinez a vorbit și despre sensibila problemă a Taiwanului. El a criticat intensificarea cooperării militare dintre SUA și Taiwan, teritoriu revendicat de China. Amintim că SUA sunt principalul furnizor de armament pentru Taiwan.

SUA trebuie să realizeze că unificarea Chinei cu Taiwanul este predestinată iar acest lucru se va întâmpla”, a conchis oficialul chinez.

Odată cu militarizarea regiunii de către China, Taiwanul se teme că va fi următoarea țintă a regimului comunist din China. Joseph Wu, ministrul de Externe al Taiwanului, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că Beijingul „se pregătește să folosească forța pentru a rezolva problema Taiwanului” iar avioanele militare ale Chinei se îndreaptă aproape zilnic spre insulă.

Declarațiile ministrului de Externe al Taiwanului vin pe fondul impunerii legii asupra securităţii naţionale în Hong Kong şi o serie de incursiuni ale unor avioane militare chineze în spaţiul aerian al Taiwanului. 

CITEȘTE ȘI: US Army ar putea distruge cu ușurință insulele militarizate ale Beijingului din Marea Chinei de Sud

Ştiri Recomandate