Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Calafat. Ceremonie militară la Monumentul „Războiul de Independență"
  09 Mai
11 mai 2018 / 12:37
Calafat. Forțele Navale Române au participat perioada 8-9 mai, la activități prilejuite de sărbătorirea zilei de 9 Mai.
de  Crişan Andreescu
Calafat

Ceremonia a adus în atenția publicului faptele de vitejie ale militarilor români din Războiului de Independență (1877-1878) și din cel de-Al Doilea Război Mondial (1939-1945).

La Calafat, marinarii militari români, sub comanda Generalului de Marină Nicolae Dumitrescu-Maican, au obținut o victorie importantă, în anul 1877, în Războiul de Independență, când au bombardat și au scufundat monitorul turcesc „Podgorița".

Pentru a marca acest moment din lupta pentru obținerea Independenței de Stat a României, Forțele Navale și primăria municipiului a organizat o serie de activități aniversare, care au cuprins o ceremonie de depunere coroane de flori la Monumentul „Bateria Perseverența", un  simpozion aniversar, intitulat „Independența și Unirea. Jertfele românilor" la Muzeul de Artă, ceremonie militară și religioasă, la Monumentul „Războiul de Independență".

De asemenea, publicul din Municipiul Calafat au avut ocazia să viziteze miercuri, 9 mai,  două nave militare fluviale acostate în portul din localitate.

[citeste si]

Ştiri Recomandate