Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un RQ-4 Global Hawk, considerată cea mai scumpă dronă a US Air Force, s-a prăbușit în Dakota de Nord
O dronă de recunoaștere RQ-4 Global Hawk a Forțelor Aeriene SUA s-a prăbușit în apropierea unei baze militare din Dakota de Nord, în timp ce se întorcea dintr-o misiune.
de  S.I. Catalin

Drona s-a prăbușit pe câmp, într-o zonă nelocuită, la aproximativ ora 7 dimineața, pe 6 august, în timp ce se întorcea la Baza Aeriană Grand Forks din Dakota de Nord.

Publicaţia Taks and Purpose precizează că reprezentanţii bazei Grand Forks au precizat că un incendiu a fost stins, deși nu era clar dacă focul a început ca urmare a impactului cu solul sau dacă a avut loc la bordul aeronavei iar asta a dus la prăbuşirea aeronavei. 

Într-un comunicat de presă, publicat vineri, cea de-a 319-a escadrilă de recunoaștere a Forțelor Aeriene SUA a declarat că drona RQ-4 Block 40 se întorcea la bază atunci când s-a prăbușit și că nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident.

Într-o declarație, colonelul Jeremy Fields, comandantul adjunct al celei de-a 319-a escadrilă de recunoaștere a precizat că personalul militar s-a aflat la fața locului și a anticipat că ancheta ar putea dura câteva săptămâni.

O singură drona RQ-4 are un preț de aproximativ 222 milioane dolari, sau cu aproximativ 144 milioane dolari mai mult decât un avion F-35.

Accidentul de vineri este al cincilea în care US Army pierde o dronă RQ-4, fără ca acestea să fie implicată în misiune într-o zonă de conflict. Publicaţia DefenseWorld precizează că US Army utilizează drone RQ-4 de aproximativ 23 de ani. 

Ultimul incident de acest fel a avut loc în iunie 2018, când un RQ-4 s-a prăbușit în apropiere de Golful Cadiz, în largul coastei Rota, Spania.

 

Ştiri Recomandate