Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cel mai nou avion de transport al Forțelor Aeriene Ruse s-a prăbușit în apropiere de Moscova (Foto/Video)
Un prototip al celui mai nou avion rusesc de transport militar, un Ilyushin IL-112V, s-a prăbușit marți dimineață în Rusia, în apropiere de Moscova. Incidentul a avut loc în timpul unui zbor de antrenament la baza aeriană Kubinka. 
de  S.I. Catalin

Mai mulţi matori oculari au surprins momentul în care unul dintre motoarele avionului IL-112V este cuprins de foc, cu puţin timp înainte ca acesta să aterizeze la baza aeriană Kubinka, precizează publicaţia Defence-Blog.

Mass-media rusă relatează că avionul era un prototip IL-112V al Forţelor Aeriene Ruse, iar la momentul prăbuşiri efectua un zbor de antrenament. Toți cei trei membri ai echipajului, aflaţi la bordul aeronavei, şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică.

Compania dezvoltatoare, Ilyushin Aviation Complex, a confirmat informația privind accidentul, iar United Aircraft Corporation a precizat că la manşa aeronavei se afla pilotul Nikolai Kuimov, erou al Rusiei, cu o lungă experienţă în testarea aeronavelor.

IL-112V este un avion de transport ușor rusesc de generație nouă, dezvoltat de Ilyushin Aviation Complex şi produs de Voronezh Aviation Plant. Primul zbor al acestei aeronave militare a avut loc în 2019, fiind gândită să înlocuiască bătrânele avioane An-24 și An-26 ale Forţelor Aeriene Ruse.

IL-112V a fost proiectat să răspundă nevoilor armatei ruse în materie de transport militară – militari, arme, echipamente ușoare și alte încărcături cu o greutate maximă de până la cinci tone.

Ştiri Recomandate