Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cel puţin 70 de soldaţi au fost ucişi în Nigeria într-o ambuscadă a jihadiștilor
24 Martie, 14:45
Cel puţin 70 de soldaţi au fost ucişi într-un atac asupra convoiului lor în nord-estul Nigeriei, regiune afectată de violenţele grupării jihadiste Statul Islamic în Africa de Vest (ISWAP), au anunţat marţi surse militare, citate de AFP.
de  Eduard Pascu

"Am înregistrat pierderi foarte grele", a declarat, sub rezerva anonimatului, o sursă militară de rang înalt. "Cel puţin 70 de soldaţi, potrivit acestei surse, au fost ucişi într-o ambuscadă" luni în regiunea Konduga (statul Borno). "Teroriştii au vizat în mod special un camion încărcat cu lansatoare de rachete şi grenade, după care au incendiat vehiculul", a declarat pentru AFP o altă sursă militară.

Şaptezeci de corpuri au fost găsite, "dar bilanţul ar putea fi mult mai mare şi operaţiunea de numărare a victimelor este în curs de desfăşurare", a adăugat sursa citată. "Vom avea un bilanţ mai precis al morţilor şi al militarilor răpiţi până la sfârşitul zilei", a declarat această sursă.

Convoiul militar plecase luni dimineaţă din Maiduguri, capitala Borno, şi se îndrepta spre tabere unde îşi au baza jihadiştii cu scopul de a le ataca, a explicat agenţiei franceze de presă un membru al miliţiilor civile care luptă de partea armatei nigeriene.Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al armatei nu a dorit să se exprime asupra acestui atac, transmite Agerpres.

Combatanţii ISWAP, filială a Boko Haram afiliată grupării Statul Islamic din august 2016, şi-au intensificat atacurile împotriva forţelor armate şi au ucis zeci, dacă nu chiar sute, de soldaţi nigerieni.

Conflictul între forţele armate nigeriene şi Boko Haram s-a soldat cu 35.000 de morţi din 2009 şi până în prezent şi două milioane de persoane nu se pot încă întoarce la casele lor. Conflictul s-a extins în Niger, Ciad şi Camerun.

Ştiri Recomandate