Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China nu mai vrea Su-35, deși Rusia e dispusă să vândă un nou lot de avioane. Moscova fusese acuzată de șantaj
China se pare că a renunțat la achiziționarea mai multor avioane rusești de tip Su-35, asta în pofida faptului că partea rusă și-a manifestat intenția de a colabora din nou cu Beijingul pentru un nou contract în ceea ce privește achiziția acestor aeronave.
de  Tudor Curtifan
Su-35, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Directorul Serviciului Federal de Cooperare Militară și Tehnică, Dimitri Șugaev, citat de agenția de presă Tass, a precizat în cadrul Forumului Economic al Estului că Federația Rusă e deschisă în ceea ce privește un alt contract pentru achiziția de avioane de luptă de generația 4 ++ Su-35 de către China.

Totuși, Șugaev a admis că până în prezent nu există nicio intenție a Beijingului cu privire la o nouă achiziție.

Semnalăm că Beijingul a achiziționat până în prezent 24 de aeronave de tip Su-35, în valoare de aproximativ 2.5 miliarde de dolari.

Șugaev a dat asigurări că deși China nu și-a manifestat intenția de a achiziționa mai multe avioane Su-35, Moscova e pregătită să colaboreze din nou cu Beijingul.

 

China acuză Rusia de șantaj în ceea ce privește achiziția de Su-35

 

Interesant e că declarația oficialului rus vine ca o confirmare a faptului că Beijingul nu mai are nicio intenție să achiziționeze Su-35. Acest lucru a fost semnalat și de DefenseRomania încă de la începutul anului, când sub protecția anonimatului un oficial militar chinez a declarat că țara sa nu va mai achiziționa Su-35 și a acuzat Moscova de șantaj.

Acesta a precizat că Federația Rusă a solicitat Chinei să achiziționeze mai multe avioane Su-35 în schimbul tranzacției motoarelor rusești AF-31F cu care ar fi urmat să fie echipate aeronavele chinezești J-20.

Principala problemă cu care se confruntă J-20 este la motor. Inițial noile avioane ar fi trebuit să fie echipate cu motoare speciale W-15, dar, în timpul unui test în 2015 motorul a explodat, fără însă să producă victime. 

Oficialul chinez a mai precizat la vremea respectivă că exceptând autonomia, radarul, sisteme de navigație și unele elemente electronice, aeronavele Su-35 ar fi inferioare celor chinezești J-16.

CITEȘTE ȘI:  'Su-35, dacă vreți motoare pentru J-20'. Beijingul renunță, dar visează la motoare precum cele de pe F-22

Ştiri Recomandate