Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciucă: Digitalizarea tehnicii şi echipamentelor este necesară pentru o Armată modernă
Digitalizarea tehnicii şi echipamentelor este necesară pentru a putea asigura interoperabilitatea şi sustenabilitatea forţelor unei armate moderne, aici incluzând şi dotarea unităţilor de infanterie, a precizat, vineri, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.
de  DefenseRomania Team
Militari români din cadrul Poliției Militare, în timpul schimbului de experiență în vederea cunoașterii armamentului ușor de infanterie. Sursă foto: Lt. Florin Ruță, Trustul de Presă al MApN Facebook

"Schimbarea coordonatelor conflictelor moderne a dus, în timp, la o adaptare şi regândire a conceptelor de acţiuni militare integrate şi de utilizare a capabilităţilor în mod întrunit. Digitalizarea tehnicii şi echipamentelor este necesară pentru a putea asigura interoperabilitatea şi sustenabilitatea forţelor unei armate moderne, aici incluzând şi dotarea unităţilor de infanterie", a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook cu ocazia sărbătoririi Zilei Infanteriei Române.

El le mulţumeşte infanteriştilor români pentru efortul şi dedicarea cu care au înţeles să îşi îndeplinească întotdeauna misiunile şi le doreşte multă sănătate, putere de muncă, realizări profesionale şi personale.

"Armata Românei sărbătoreşte, la 30 aprilie, Ziua Infanteriei Române, armă legată de apariţia în Valahia a primelor 'batalioane pedestrime' şi a primelor 'escadroane călărime', în anul 1830. Istoria infanteriei noastre a fost scrisă, de multe ori, cu sânge, mărturie stând toate marile bătălii şi momente de cumpănă prin care a trecut armata română, Războiul de Independenţă, cele două conflagraţii mondiale", a menţionat ministrul. 

Ştiri Recomandate