Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicolae Ciucă: România va sprijini modernizarea capacităților de apărare ale Armatei Republicii Moldova
27 aug, 18:53
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat vineri, 27 august, alături de Președintele României, Klaus Iohannis, la Parada militară dedicată împlinirii a 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova.
de  DefenseRomania Team

În marja vizitei oficiale la Chișinău, ministrul român al apărării a avut o întrevedere cu omologul din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi.

În cadrul dialogului, cei doi oficiali au abordat subiecte ce țin de cooperarea militară bilaterală în domeniul apărării, discutând pe marginea stadiului actual al acesteia și al identificării de noi proiecte de interes, precum și a impactului pe care pandemia actuală îl are asupra nivelului de îndeplinire a activităților bilaterale, se precizează într-un comunicat de presă al MApN.

Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat disponibilitatea de a sprijini în continuare procesul de modernizare a capacităților de apărare ale Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Totodată, cei doi miniștri au discutat despre perspectiva desfășurării reuniunii Comisiei militare mixte româno-moldovene în domeniul apărării, ocazie cu care experții pot aborda aspecte de interes comun. De asemenea, a fost evidențiată importanța creșterii nivelului interoperabilității dintre cele două armate prin continuarea participării în comun la exercițiile bilaterale și multinaționale.

Ministrul Anatolie Nosatîi a subliniat că România este un partener strategic de încredere pentru Republica Moldova, apreciind asistența constantă venită din partea Guvernului român în domeniul apărării, referindu-se, în special, la instruirea efectivului Armatei Republicii Moldova în instituțiile de învățământ de profil din România, expertiza oferită în elaborarea documentelor strategice din Pachetul Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI), precum și la asistența destinată combaterii pandemiei COVID-19.

Ştiri Recomandate