Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Complexele antiaeriene Gepard ale Armatei României au participat la un nou exercițiu în Polonia
În această săptămână, militarii detaşamentului de Apărare Antiaeriană, rotaţia a IX-a, din Polonia, au executat al doilea exerciţiu cu trageri de luptă reale pe timp de noapte, în poligonul South Hills.
de  S.I. Catalin

În cadrul LFX-ului (Live Fire Exercise) militarii români au executat probleme de tragere de nivel secţie, respectiv de nivel baterie şi au primit misiunea de a angaja ţintele aeriene simulate prin bombe de iluminare, lansate de către plutonul de aruncătoare cal. 120 mm al partenerului american.

Rezultatele obţinute au fost pe măsura eforturilor depuse până în prezent, bateria Gepard demonstrând că este o adevărată echipă, capabilă în orice moment să execute cu succes misiunile încredinţate.

La activitate a participat comandantul Grupului de Luptă însoţit de reprezentanţi din cadrul contingentelor american, britanic şi croat.

Partenerii din cadrul eFP Polonia au fost impresionaţi de precizia sistemelor antiaeriene Gepard şi le-au transmis militarilor români că sunt adevăraţi profesionişti, aliaţi de încredere pe care se pot baza în orice moment.

Ştiri Recomandate