Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Complexele antiaeriene Gepard în acțiune (Foto). Exercițiu complex în poligonul Capu Midia
În perioada 30 august - 7 septembrie, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a X-a, au executat un exercițiu complex în poligonul Capu Midia.
de  DefenseRomania Team

În vederea dislocării în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General Ion Bungescu”, gheparzii dobrogeni au executat un marș combinat, pe roți și pe jos, pe distanța de aproximativ 50 km, precizează Forţele Terestre Române.

În această săptămână de foc, militarii dobrogeni au executat un exercițiu tactic cu trageri de luptă, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, cu complexul antiaerian Gepard, ultima parte a exercițiului cuprinzând şi ședințe de tragere cu armamentul ușor de infanterie.

Activitățile din această perioadă preced evaluarea finală a militarilor care încadrează Detașamentul de Apărare Antiaeriană, rotaţia a X-a, ce urmează a fi dislocat în Polonia.

Începând cu luna octombrie 2021, militarii români vor participa în cadrul Grupului de Luptă, din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate, în flancul Nord-Estic al alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici, croați și polonezi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Ştiri Recomandate