Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coreea de Sud a ales sistemul amfibiu de poduri și feriboturi M3 al General Dynamics European Land Systems
06 oct, 12:50
General Dynamics European Land Systems (GDELS) anunță azi că împreună cu partenerul său, Hanwha Defense Corporation (HDC), au fost selectați de Administrația Programului de Achiziție a Apărării (DAPA) din Republica Coreea pentru a produce împreună 110 vehicule-punte amfibii pentru armata Republicii Coreene.
de  DefenseRomania Team
Sistem M3, sursă foto: General Dynamics

În cadrul programului Coreean Amphibious Bridging Vehicle (KABV), sistemul GDELS M3 Amphibious Bridge & Ferry va fi produs local pentru a îndeplini cerințele specifice coreene sub denumirea M3K. M3K a fost ales în cadrul unui proces de selecție competitiv.

M3 este cel mai rapid și mai capabil sistem amfibiu de tip pod și feribot din lume, în funcție de capacitatea de încărcare, timpul de asamblare și manevrabilitatea oferită, atât pe apă, cât și pe uscat. M3 este folosit deja de forțele armate din Germania, Regatul Unit, Taiwan, Singapore și Indonezia. Cu lungime desfășurată în mod pod de peste 1,3 km, Republica Coreea va opera cea mai mare flotă M3, potrivit unui comunicat emis de General Dynamics către DefenseRomania.

Suntem foarte încântați că Republica Coreea este al patrulea client asiatic care a selectat M3-ul nostru ca viitor sistem amfibiu de poduri și feriboturi”, a declarat dr. Thomas Kauffmann, vicepreședintele GDELS pentru afaceri și servicii internaționale. „Acest lucru reconfirmă capacitățile unice de creare a unui pod ale modelului M3 și demonstrează importanța esențială de poduri tactice pentru armatele moderne în ceea ce privește interoperabilitatea și mobilitatea militară.”

„Din punct de vedere industrial, acest proiect este un mare succes pentru angajații noștri din Kaiserslautern”, a declarat dr. Christian Kauth, vicepreședinte și director general al GDELS-Bridge Systems. „Am stabilit o colaborare excelentă cu partenerul nostru coreean Hanwha. Succesul este (în continuare) dovada avantajului general al soluțiilor 4x4 atunci când vine vorba de punte amfibie și demonstrează rolul principal al GDELS pe ​​piața podurilor plutitoare militare.”

 

Despre M3

 

M3 oferă o mobilitate ridicată, disponibilitate și o tranziție perfectă de la sol la apă. Utilizat ca pod sau ca barjă cu mai multe secțiuni, M3 poate transporta toate tancurile principale de luptă cunoscute în serviciu. Cu dispozitivul său unic de cuplare, M3 oferă, de asemenea, interoperabilitate cu alte soluții de punte, cum ar fi SRB (Standard Ribbon Bridge) / FSB (Floating Support Bridge) și IRB (Improved Ribbon Bridge).

 

Despre GDELS

General Dynamics European Land Systems, cu sediul central în Madrid, Spania, este o divizie de afaceri a General Dynamics (NYSE: GD) și își desfășoară activitatea prin cinci puncte de lucru europene situate în Austria, Republica Cehă, Germania, Spania și Elveția. GDELS-Bridge Systems, o filială a GDELS situată în Kaiserslautern, Germania, este un lider global în sisteme de punți amfibii și feribot. Cu peste 2.400 de angajați tehnici cu înaltă calificare, companiile GDELS proiectează, produc și livrează sisteme de luptă terestră de clasă mondială, inclusiv vehicule pe roți, șenile și amfibii și sisteme de poduri către clienții globali.

Ştiri Recomandate