Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coreea de Sud a retehologizat submarinul Lee Eok Gi din clasa Chang Bogo
05 noi 2019 / 08:44
Constructorul naval sud-coreean Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) a predat submarinul  Lee Eok Gi, de 1.200 tone,  din clasa  Chang Bogo (tip 209/1200) către Marina Republicii Coreea (RoKN), la 31 octombrie, după ce a finalizat o modernizare a acestuia, transmite Jane.
de  Eduard Pascu

Ministerul Apărării Naționale (MND) din Seul a anunțat într-o declarație la 1 noiembrie că submarinul de atac diesel-electric de 56,4 m lungime și 6,2 m lățime, care a intrat pentru prima dată în dotarea RoKN în decembrie 2001, a finalizat operațiunile de retehnologizare. Acesta fost modernizat cu un sistem de management, capacitate de detectare și urmărire a țintei și un sonar cu sistem tractat. Lucrările au început în iulie 2018.

Retehnologizarea face parte dintr-un program de modernizare pentru trei dintre cele nouă submarine din clasa Chang Bogo în cadrul unui contract de 154 mililioane de dolari semnat în 2014. Lee Eok Gi (numărul SS 071) este al treilea și ultimul dintre submarinele trebuiau modernizate după Na Dae Yong (SS 069) și Choi Moo Sun (SS 063).

Vezi și: Forțele navale sud coreene au comandat încă patru nave de atac Patrol Killer Experimental-B 

Ştiri Recomandate