Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
KF-21 | Coreea de Sud a publicat noi imagini cu noile sale avioane de generația a V-a (Video)
Coreea de Sud își promovează intens avioanele de luptă de nouă generație, printr-un cu nou material video. Recent, Ministerul Apărării din Coreea de Sud a prezentat noi imagini grafice cu avionul de luptă KF-X – botezat ulterior KF-21 – despre care Seulul spune că este de generația a V-a.
de  S.I. Catalin

De reamintit că primul avion prototip rezultat din programul militar sud-coreean KF-X a fost prezentat pe 9 aprilie şi a primit numele KF-21.

Ceea ce observaţi în materialul video de mai jos sunt imagini grafice şi nu un zbor real cu un avion de luptă KF-21.

Primul prototip se află în prezent într-o etapă de testare la sol. KF-21 va fi testat la sol cel puţin un an, ceea ce înseamnă că în viitorul apropiat aeronava nu va efectua teste de zbor.

Dintre cele cinci prototipuri, aflate în prezent pe linia de asamblare, al doilea prototip este în prezent testat pentru a verifica dacă rachetele pot fi instalate la bordul acestor aeronave.

KF-21 este propusat de două motoare. Măsoară 16,9 metri lungime, are o anvergură a aripilor de 11,2 metri și o înălțime de 4,7 metri. Prin urmare, din punct de vedere al dimensiunii, este similar cu avionul de luptă F / A-18, dar din punct de vedere al designului seamănă destul de mult cu F-22 Raptor. Este de așteptat să aibă o viteză maximă de 2.200 km / h și o autonomie de 2.900 km.

Primul test de zbor este programat pentru 2022, întregul proces de dezvoltare urmând să fie finalizat până în 2026. Conform unui acord cu Indonezia, Coreea de Sud va preda un prototip şi către Jakarta pentru a fabrica avionul în Indonezia.

Forțele aeriene sud-coreene intenționează să opereze 40 de aeronave KF-21 până în 2028 și alte 80 până în 2032.

Dezvoltarea KF-X, conform programului, ar trebui finalizată undeva în 2026. Coreea de Sud intenționează să achiziționeze peste 250 de aeronave de acest fel. Noile avioane ale Coreei de Sud, dezvoltate intern, vor înlocui treptat aeronavele F-4 Phantom ÎI  și Northrop F-5E Tiger II.

 

Ştiri Recomandate