Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Danemarca continuă construcția gazeoductului Nord Stream 2
07 ian, 19:50
Agenția daneză pentru energie a primit un nou contract de la Nord Stream 2 AG pentru construcția gazoductului Nord Stream 2 în zona economică exclusivă a regatului, care este o condiție pentru continuarea proiectului, a declarat joi ministerul energiei.
de  Eduard Pascu

"Ieri, Agenția Daneză pentru Energie (ADE) a primit un contract pentru construcția a Nord Stream 2. Lucrările de instalare a conductei vor fi reluate în apele daneze pe 15 ianuarie 2021", a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, Ture Falbe-Hansen, transmite TASS.

După cum a explicat ADE, înainte de reluarea lucrărilor, Nord Stream 2 AG trebuie să prezinte un program ajustat. Potrivit informațiilor publicate anterior, nava Fortuna va începe instalarea țevilor de-a lungul a două ramuri paralele ale Nord Stream 2 în zona economică exclusivă a Danemarcei. Lucrările la construcția unei secțiuni de 2,6 km a conductei de gaz în zona economică exclusivă a Germaniei au fost finalizate la sfârșitul lunii decembrie.

Proiectul Nord Stream 2 are în vedere construirea a două conducte pentru gaze naturale cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi pe an de pe coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania. Până în prezent, 94% din proiectul Nord Stream 2 a fost finalizat. Construcția a fost suspendată la sfârșitul anului 2019, când compania elvețiană de instalare a țevilor Allseas a oprit lucrările din cauza sancțiunilor impuse de SUA.

Citește și: Rusia denunță un atac al SUA în stil cowboy, în tentativa Americii de a compromite construcția Nord Stream 2

Ştiri Recomandate