Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Departamentul de Stat solicită autorităţilor belaruse să înceteze manipularea migranţilor către UE
09 noi 2021 / 10:31
Departamentul de Stat al SUA a cerut luni Belarusului să înceteze să manipuleze fluxul de migranţi către Uniunea Europeană, regimul de la Minsk fiind acuzat că a facilitat pentru mii de migranţi sosirea la graniţa cu Polonia, informează AFP.
de  DefenseRomania Team

"Îndemnăm regimul să înceteze imediat manipularea fluxului de migranţi care trec graniţele sale către Europa", a insistat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

"Statele Unite condamnă cu fermitate exploatarea politică şi manipularea persoanelor vulnerabile de către regimul Lukaşenko", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane.

El a calificat drept tulburătoare imaginile şi informaţiile despre situaţia de la graniţa dintre Belarus şi Polonia de la sfârşitul săptămânii, unde s-au adunat mii de migranţi.

"Atât timp cât regimul şi Belarus refuză să îşi respecte obligaţiile şi angajamentele internaţionale, subminează pacea şi securitatea Europei şi continuă să reprime şi să abuzeze oameni care nu urmăresc nimic altceva decât să trăiască în libertate, vom continua să facem presiuni asupra lui Lukaşenko şi nu ne vom diminua apelurile la asumarea răspunderii", a declarat reporterilor Ned Price, conform Reuters.


Autorităţile de la Minsk sunt suspectate că au orchestrat sosirea acestui val de migranţi şi refugiaţi la graniţa de est a Uniunii Europene ca răspuns la sancţiunile europene decise după represiunea brutală a opoziţiei din Belarus. 

Ştiri Recomandate