Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Distrugătorul USS Mahan monitorizează, în Atlanticul de Nord, nava rusă Viktor Leonov
17 dec 2019 / 13:59
Nava de recunoaștere a Marinei Ruse, ”Viktor Leonov”, efectuează „manevre periculoase” în apele internaționale în largul coastei de sud-est a Statelor Unite, relatează CNN.
de  Eduard Pascu

Potrivit canalului tv, in ultimele zile, nava rusească s-a aflat în largul coastei Carolinei de Sud și a Floridei. Oficialii americani au declarat jurnaliștilor că acțiunile navei sunt calificate ca fiind lipsite de sigurantă: nava nu utilizează lumini de navigație în condiții de vizibilitate scăzută și nu răspunde la solicitările venite de la navele comerciale care încearcă să stabilească poziția acesteia pentru a evita posibilele accidente.

Un oficial al Gărzii de Coastă din SUA a declarat că navigatorii din zonă au fost avertizați de prezența vasului rusesc.

Totodată, un purtător de cuvânt al Pentagonului spune că distrugatorul american USS Mahan supraveghează acțiunile navei ruse.

Începand cu 2015, nava de recunoaștere ”Viktor Leonov” patrulează regulat în apele internaționale de-a lungul coastei de est a SUA. Vasul rusesc operează în mod frecvent și în Caraibe, inclusiv în Cuba, Trinidad și Tobago, transmite paginaderusia.

Vezi și: Rusia urmăreşte activitatea distrugătorul american USS Ross în Marea Neagră

Ştiri Recomandate