Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doborârea avionului Boeing 737-800 în Iran. Stoltenberg: Nu intru în detalii privind informaţiile secrete, dar credem în rapoartele NATO
10 ian, 20:50
Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că tinde să creadă ipoteza serviciilor secrete occidentale conform căreia avionul de pasageri ucrainean a fost doborât de o rachetă iraniană.
de  Tudor Curtifan
Secretarul General al Alianţei Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg

"Nu voi intra în detalii privind informaţiile secrete, dar ceea ce pot spune este că nu avem motive să nu credem rapoartele pe care le-am primit din diverse capitale ale statelor membre NATO", a declarat Jens Stoltenberg, citat de agenţia de presă ANSA.

Canada a primit informaţii ale serviciilor secrete care arată că avionul de pasageri ucrainean prăbuşit în Iran a fost doborât de o rachetă lansată de armata iraniană, a afirmat premierul canadian, Justin Trudeau.

Avionul de pasageri ucrainean probabil a fost doborât cu o rachetă lansată de artileria antiaeriană iraniană, afirmă oficiali militari americani, în timp ce Guvernul Marii Britanii a exprimat "preocupare" privind această ipoteză.

Administraţia din Iran a respins speculaţiile că ar fi doborât avionul de pasageri ucrainean, catalogând aceste idei drept "fără sens".

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.

Ştiri Recomandate