Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi iranieni, condamnaţi pentru spionaj în favoarea Israelului, Germaniei şi Marii Britanii
Doi iranieni au fost condamnaţi la câte 10 ani de închisoare de un tribunal care i-a găsit vinovaţi de spionaj în favoarea Israelului, Germaniei şi Marii Britanii, a anunţat marţi Autoritatea judiciară de la Teheran, transmit AFP şi Reuters.
de  Eduard Pascu

Unul dintre cei condamnaţi, Masoud Mosaheb, a 'spionat pentru Mossad (serviciul de informaţii externe al Israelului) şi pentru Germania din funcţia' de secretar general al Societăţii austro-iraniene, a precizat purtătorul de cuvânt al Autorităţii judiciare, Gholamhossein Esmaili.

Celălalt condamnat, Shahram Shirkhani, lucra pentru serviciul secret britanic MI6, pentru care a încercat să recruteze câţiva oficiali iranieni şi căruia i-a transmis informaţii clasificate despre Banca Centrală a Iranului şi contracte ale Ministrului Apărării, a indicat aceeaşi sursă, transmite Agerpres.

Condamnaţii se numără printre cei cinci iranieni arestaţi în ultimele luni pentru spionaj în favoarea unor servicii secrete străine, a precizat purtătorul de cuvânt, fără a da detalii despre ceilalţi trei. 

Citește și: Iranul vine cu precizări în cazul spionului condamnat la moarte pentru legături cu CIA și Mossad

Ştiri Recomandate