Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două bombardiere strategice Tu-95 au efectuat zboruri peste Marea Japoniei și Pacific, monitorizate de avioanele de luptă japoneze
Două bombardiere strategice Tupolev Tu-95MS ale Rusiei au efectuat zboruri peste apele neutrre ale Mării Japoniei și partea de nord-vest a Oceanului Pacific.
de  Darius Muresan
Tu-95MS

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, zborurile peste apele neutre, efectuate de aeronavele Tu-95, erau programate din timp și s-au desfășurat fără incidente.

„Zborul a durat mai bine de nouă ore”, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova. Rușii au mai transmis că în unele etape ale zborului, bombardierele Tu-95 au fost monitorizate de avioane de luptă ale Forțelor Aeriene Japoneze.

Potrivit agenției de presă Tass, bombardierele strategice rusești efectuează zboruri regulate peste apele neutre ale Arcticii, Atlanticului de Nord, Mării Negre și Baltice, dar și ale Oceanului Pacific.

Ministerul Apărării rus a precizat că aceste zboruri sunt efectuate în „conformitate cu legislația internațională cu privire la utilizarea spațiului aerian”.

Ştiri Recomandate