Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două elicoptere militare franceze s-au prăbuşit în Mali
26 noi 2019 / 13:25
Treisprezece militari francezi au fost uciși luni, după ce elicopterele în care se aflau s-au ciocnit in zbor,  în timpul unei operațiuni împotriva militanților jihadiști din nordul Mali.
de  S.I. Catalin

Prin intermediul unui comunicat, președintele francez Emmanuel Macron și-a exprimat „tristețea profundă" pentru acest incident și le-a transmis condoleanțe familiilor soldaților, relatează BBC.

Accidentul a avut loc luni seară, a anunțat Emmanuel Macron. Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a declarat că a fost deschisă o anchetă cu privire la cauza coliziunii aeriene.

Elicopterul s-a prăbușit după ce s-a ciocnit de un alt elicopter, în timpul unei misiuni de combat împotriva jihadiștilor, conform Reuters. Surse din Ministerului francez al Apărării au declarat că un elicopter de atac Tiger a intrat în coliziune cu un elicopter mai mare de transport militar Cougar.

Aproximativ 4.500 de militari francezi se află în regiunea Sahel din Mali, unde violențele militanților al-Qaida și Stat Islamic s-au intensificat în ultimii ani.

Mali este cuprinsă de violențe încă din anul 2012, când militanții islamiști au preluat controlul asupra părții de nord a țării.

Cu ajutorul Franței, armata din Mali a recuperat teritoriul.

Cu toate acestea, zona continuă să fie nesigură și violențele s-au extine în alte regiuni din țară.

Ştiri Recomandate