Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dragorul maritim ”Locotenent Lupu Dinescu” în misiune NATO în Marea Neagră
Forțele Navale Române participă la efortul conjugat al Armatei României de a asigura o postură militară robustă a Alianţei Nord-Atlantice în zona Mării Negre, prin punerea la dispoziție a unor pachete de forțe flexibile și adaptabile, care sunt în măsură să contribuie la consolidarea măsurilor de apărare colectivă, pe flancul estic al NATO, anunță Forțele Navale Române. 
de  Eduard Pascu
Dragorul maritim Lupu Dinescu  Sursa foto: Forțele Navale Române

În conformitate cu planul de generare a forțelor care participă la misiuni în afara teritoriului național, echipajul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) parcurge, începând din luna decembrie a anului trecut, un program complex de pregătire, pentru a participa la misiunile Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Contra Minelor Marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), care va fi prezentă în Marea Neagră, în perioada 25 februarie – 17 martie, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

În contextul epidemiologic actual, au fost luate toate măsurile necesare pentru prevenirea și limitarea infectării echipajului navei cu noul coronavirus. Toți membrii echipajului au fost vaccinați împotriva COVID-19 și au fost carantinați, o perioadă de două săptămâni, în facilitățile Forțelor Navale din garnizoana Constanța, timp în care starea de sănătate a militarilor a fost monitorizată permanent.

Dragorul maritim ”Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) urmează să plece joi, 25 februarie, din portul militar Constanța, pentru a desfășura misiuni de asigurare a securității colective a NATO, în Marea Neagră, ca parte a SNMCMG-2.

Nava este comandată de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și, pe timpul activităților pe mare, va avea ambarcat un echipaj alcătuit din 71 de militari, din care două femei.

Ştiri Recomandate