Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
După violențele din 2014, Franța interzice la Paris manifestații după escaladarea luptelor între Israel și Hamas
13 mai, 22:19
Ministrul de interne francez Gerald Darmanin a interzis joi organizarea la Paris a unor manifestaţii legate de escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu, relatează Agerpres, citând DPA.
de  Tudor Curtifan
Incidente la Paris în 2014, ca urmare a luptelor dintre Israel și gruparea teroristă Hamas. Sursă foto: Captură YouTube via. Times of Israel

Într-o postare pe Twitter, el a explicat că manifestaţii similare organizate în 2014 au dus la perturbări grave ale ordinii publice.

Cu şapte ani în urmă, Parisul a fost scena unor manifestaţii în masă împotriva ofensivei militare a armatei israeliene în Fâşia Gaza. Unele dintre aceste acţiuni au degenerat în violenţe, cu acte de vandalism împotriva unei sinagogi şi a mai multor magazine evreieşti.

Darmanin a indicat că i-a dat dispoziţie prefectului poliţiei din Paris să interzică manifestaţiile legate de situaţia din Orientul Mijlociu sâmbătă, dar nu a oferit informaţii suplimentare. Ca reprezentant al statului în regiune, prefectul trebuie să fie deosebit de vigilent, a spus el.

Interdicţia ministrului francez intervine în timp ce spirala violenţei se intensifică în Orientul Mijlociu: militanţi palestinieni continuă atacurile cu rachete asupra Israelului, iar acesta răspunde prin raiduri aeriene intense

Ştiri Recomandate