Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Egiptul primește oferte tot mai bune. Germanii de la “Lürssen” sunt dispuși să asigure posibilitatea de a produce nave militare în sudul Canalului Suez
Peter Laursen, proprietarul celei mai mari companii germane de construcții navale, Lürssen, va vizita, luna viitoare, Egiptul  pentru a prezenta comandantului marinei militare egiptene și președintelui țării, Abdel Fattah El-Sisi, un plan care prevede înființarea unui arsenal naval și facilități în sudul Canalului Suez destinate fabricării navelor civile și militare. Experții germani vor oferi o vastă expertiză în domeniu, cu suport tehnologic.
de  Nicolae Iordan

Compania dorește să câștige această ofertă și să construiască nave de luptă în facilitățile egiptene la un preț adecvat în loc ca Egiptul să le importe de la companii occidentale la prețuri exorbitante. Compania va coopera cu experți croați în proiectarea navelor.

Peter Lürssen încearcă să câștige acest proiect și dorește să-i determine pe egipteni să nu cumpere unități navale de la companii europene. Se știe că există patru  constructori de nave care au depus oferte în Egipt: Fincantieri (Italia), OCEA (Franța), Damen (Olanda) și Navantia (Spania).

Companiile europene sunt interesate să câștiga contractele egiptene, fiecare prezentând oferte din ce în ce mai atractive, deoarece Egiptul dorește să achiziționeze 20 de nave de patrulare și șase corvete.           

Laursen a vizitat de cinci ori Egiptul și a avut o întâlnire cu președintele Sisi. Acesta a vizitat facilitățile din Alexandria înainte de a prezenta planul și oferta Egiptului privind înființarea unei baze industriale pentru construirea navelor militare și civile în apropierea Canalului Suez, care să satisfacă nevoile statului african.

 

Ştiri Recomandate