Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elicopter Mi-8 al Forțelor Armate ale Ucrainei s-a prăbușit
30 mai 2019 / 12:10
Un elicopter militar de tip Mi-8 s-a prăbuşit în noaptea de miercuri spre joi lângă satul Sestriatyn, raionul Radyvyliv din regiunea Rivne,  regiune din vestul Ucrainei, a anunţat Armata ucraineană, potrivit Reuters  şi Ukrinform.net.
de  S.I. Catalin

Potrivit autorităţilor de la Kiev, toţi cei patru membri ai echipajului au decedat în urma accidentului.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, i-a ordonat șefului Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, Ruslan Khomchak, să investigheze circumstanțe producerii accidentului militar.

„S-a întâmplat nu în timpul unei lupte, ci într-un zbor de instrucție. Înțeleg riscurile serviciului militar pe timp de pace, dar în timpul exercițiilor militare armata noastră nu trebuie să piardă oameni", a spus Zelenski, citat de serviciul său de presă. Potrivit agenției UNIAN, printre victimele prăbușirii elicopterului se află comandantul unei unități de aviație din regiunea Lvov.

Forţele armate ucrainene nu au anunţat cauza producerii evenimentului.

Accidentele în timpul zborurilor de antrenament nu sunt rare în Ucraina. În luna decembrie, un pilot a murit după prăbuşirea unui avion de vânătoare Su-27, la două luni după ce un alt accident în care a fost implicat acelaşi model de avion s-a soldat cu doi morţi.

Ştiri Recomandate