Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Exercitiul militar bulgaro-sârbe ”Șabla 2021” vor avea loc, în cele din urmă
Ministerul bulgar al Apărării a informat că, în perioada 8-11 septembrie (cu 12 septembrie ca zi de rezervă), subunități din forțele armate ale Bulgariei și Serbiei vor executa manevre militare în poligonul naval Șabla din nord-estul Bulgariei.
de  Gheorghiță Orjanu

În acest scop, Forțele Aeriene ale Serbiei au dislocat, la sfârșitul săptămânii trecute, trei avioane de vânătoare MiG-29 la baza aeriană bulgară Graf Ignatievo pentru a participa la „Exercițiul Șabla 2021 - 2”.

O parte din echipajele de zbor, precum și grupa de asistența tehnică pentru cele trei aeronave au sosit din Serbia cu două elicoptere Mi-17.

Potrivit Ministerului Apărării de la Sofia, la tragerile de luptă din poligonul Șabla vor participa formațiuni de rachete antiaeriene și aviație din forțele aeriene ale Bulgariei și Serbiei, precum și formațiuni din forțele terestre și navale bulgare.

Comentariul autorului: Inițial, tragerile de luptă bulgaro-sârbe, cu aviația și apărarea antiaeriană, din poligonul Șabla, erau planificate să se desfășoare în perioada 7 - 17 iunie 2021, cele de aviație trebuind să se încheie, cel mai târziu, pe 11 iunie. Atunci, Forțele Aeriene sârbe au dislocat în Bulgaria tot trei aeronave MiG-29.

Pe 9 iunie, însă, exercițiul a fost întrerupt datorită prăbușirii unui avion MiG-29 bulgar în Marea Neagră, incidentul soldându-se cu moartea pilotului. Până în prezent, nu se cunosc cauzele prăbușirii aeronavei, iar Bulgaria încă se află în negocieri cu Rusia privind trimiterea cutiei negre a avionului, pentru a fi citită, la corporția MiG.

Ştiri Recomandate