Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele irakiene Hashd al-Shaabi l-au numit pe Abdulaziz al-Mohammadawi noul lor lider
21 feb, 20:53
În cadrul unei adunări Forțele irakiene Hashd al-Shaabi (de mobilizare populară) l-au numit vineri Abdulaziz al-Mohammadawi noul lor lider, transmite agenția Anadolu.
de  Eduard Pascu
Abdulaziz al-Mohammadawi Irak

Al-Mohammadawi îi succedă fostului lider Abu Mahdi al-Muhandis, care a fost ucis într-un atac aerian american pe 3 ianuarie, care l-a ucis, de asemenea, pe comandantul iranian Qassem Soleimani, care era atunci șeful forțelor de elită a Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran.

"Liderii din Hashd al-Shaabi au convenit, în cadrul unei întâlniri, să-l aleagă pe comandantul Abdulaziz al-Mohammadawi, în calitate de șef de personal pentru succesul al-Muhandis", a declarat Abu Ali al-Basri, la TV.

Decizia va fi aprobată în următoarele zile de prim-ministrul Adel Abdul-Mahdi, potrivit al-Basri. Al-Mohammadawi este un membru de frunte al grupului irakian Hezbollah legat de Iran.

SUA acuză Hezbollah că a tras rachete asupra Ambasadei SUA din Bagdad și asupra bazelor militare care găzduiesc soldați americani.

Hashd al-Shaabi este un grup umbrelă de facțiuni șiite înarmate. Liderii unora dintre aceste grupuri sunt strâns afiliați Iranului. Grupul a fost subordonat oficial armatei irakiene.

Vezi și: Uciderea generalului iranian Soleimani: Liderul şiit Moqtada Sadr îşi reactivează temuta miliţie antiamericană

Ştiri Recomandate