Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fost șef al serviciilor saudite: Modul în care s-a desfășurat retragerea SUA din Afganistan ar putea reprezenta un risc de securitate pentru Regat
Activiști pe rețelele de socializare au difuzat videoclipuri dintr-un interviu cu prințul Turki al-Faisal, fostul șef al serviciilor de informații saudite, despre evoluțiile recente din Afganistan.
de  Nicolae Iordan

Într-un interviu acordat postului american CNBC, prințul Turki Al-Faisal a declarat: "Nu am fost surprins când domnul Trump a încheiat un acord cu talibanii înainte de sfârșitul mandatului său prezidențial. Era inevitabil ca guvernul (afgan) să-și piardă legitimitatea, deoarece el (Trump) era cel mai apropiat aliat al guvernului și discuta în același timp cu inamicul guvernului ... ".

Prințul saudit a continuat, afirmând: "Ceea ce m-a surprins este modul în care a avut loc retragerea. Nu știu ce cuvânt este potrivit să folosim aici, indiferent dacă este incompetență, indiferență sau gestionare greșită. A fost un amestec din toate aceste lucruri într-un moment în care au avut mult timp să se pregătească să se retragă, experiența a fost, dar ceva nu a mers bine și aceasta este partea surprinzătoare care s-a întâmplat în Afganistan".

În ceea ce privește armele care au fost lăsate să cadă în mâinile talibanilor, prințul Turki a afirmat că "este foarte îngrijorător având în vedere legătura care există încă între talibani și Al-Qaeda, ceea ce este, de asemenea, un motiv de îngrijorare, având în vedere că al-Qaeda a vizat Regatul înaintea oricărei alte țări, în 1995".

 

Ştiri Recomandate