Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța începe testele cu noul submarin din clasa Barracuda, Suffren
Pe 29 iulie 2020, Suffren, primul din cele șase submarine de atac nuclear din clasa Barracuda, va ajunge la baza navală din Toulon pentru a începe testele în Marea Mediterană.
de  Eduard Pascu

Barracuda este rezultatul unor eforturi depuse în ultimii 20 de ani de către Direcția generală a armamentelor, de Naval Group, de Comisariatul pentru energia atomică (CEA), Technic Atome și alți peste 100 de subcontractanți. Lansat în 1998 de fostul președinte Jacques Chirac pentru a înlocui modelul «Rubis» conceput sub președinția lui Charles de Gaulle, Barracuda a avut nevoie de 8 ani de dezvoltare și 12 ani suplimentari pentru construirea primului exemplar (cu trei ani întârziere față de calendarul inițial).

Suffren are un echipaj format din 65 de marinari. Pentru a se adapta la noile tehnologii ale acestei nave de război, ei s-au pregătit timp de trei ani pe simulatoare, transmite navyrecognition.com

Rusia a fost foarte interesată de acest model de submarin drept pentru care a trimis două nave în Marea Mediterană pentru a îl spiona.

Primele patru submarine din această clasă vor fi livrate până în 2025. Guvernul francez a comandat 6 submarine ce vor fi construite de Naval Group, în care compania de apărare Thales deţine 35%.

Citește și: Franța prezintă Suffren, noul submarin nuclear din clasa Barracuda (Foto/Video)

Ştiri Recomandate