Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Francezii de la Arquus intră și ei în joc cu Sherpa 4x4, produse în România - propunerea pentru Armata României
15 sep 2021 / 17:46
Programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4 pentru Armata României contună să stârnească interes. Grupul francez Arquus e ultimul „înscris pe listă”, urmând să propună Armatei României vehicule Sherpa 4x4.
de  Tudor Curtifan
Sherpa Light, sursă foto: Arquus

Compania franceză Arquus va urma să prezinte în România gama de vehicule Sherpa Light, cât și strategia industrială. 

Arquus își manifestă intenția de a participa la licitația pe care Ministerul Apărării Naționale ova organiza pentru achiziția de noi vehicule blindate. 

 

Arquus vrea să producă în România vehiculele Sherpa, propunerea pentru Armata României

 

Francezii transmist că vor lucra cu industria de apărare din România. Mai mult, vehiculele Sherpa ar urma să fie produse în România, compania franceză contribuind în colaborarea cu industria noastră cu „experiență și tehnologia necesară”.

Ne așteptăm ca în următoarea perioadă să avem informații despre companiile cu care vor lucra cei de la Arquus.

„Beneficiind de moștenirea unor companii renumite cum sunt Renault Trucks Defence, ACMAT si Panhard, Arquus este deja un partener al Ministerul Apărării Naționale, respectiv au fost livrate 16 vehicule blindate 4x4 de tip PVP, iar vehicule din gama Sherpa Light sunt utilizate in unitati NATO de pe teritoriul României”, transmit francezii.

Arquus colaborează deja cu mai mulți producători de tehnica militară din România care furnizează echipamente atât pentru proiecte pe zona auto cât si pentru zona militară, pentru mai multe programe internaționale.

„Compania Arquus face parte din Grupul AB Volvo și are legături strânse cu compania-mamă, Renault Trucks, care are o prezență solidă în România și o tradiție în furnizarea de șasiuri pentru camioane utilizate de către unitățile militare de pompieri.

Arquus a prezentat in anul 2016 in Romania calitățile gamei sale de vehicule militare, printre care și cel mai vândut vehicul al său, vehiculul blindat polivalent Sherpa”, a mai transmis grupul francez.

 

Programul de înzestrare cu autoturisme blindate și neblindate de tip ușor 4x4 pentru Armata României

 

Precizăm că Programul de înzestrare cu autoturisme blindate și neblindate de tip ușor 4x4 pentru Armata României este cuprins în Carta Albă a Apărării. 

La începutul acestui an, când bugetul Ministerului Apărării Naţionale a primit aviz în cadrul Comisiilor reunite de buget-finanţe ale Parlamentului, ministrul Nicolae Ciucă a anunțat inițierea programului de vehicule 4x4.

Până în prezent știm că există o ofertă oficială din partea americanilor de la Oshkosh care propun JLTV. Acest tip de vehicule a fost deja achiziționat și pentru Forțele pentru Operații Speciale.

Programul a stârnit interesul și celor de la Thales care ar putea participa cu Hawkei, dar și General Dynamics cu vehicule Eagle și AM General cu propunerea NXT 360 Humvee

 

Ştiri Recomandate