Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța bifează un nou succes: Cehia a achiziționat 52 de obuziere Caesar. 48 vor fi fabricate la cehi
Franţa a semnat joi, la Praga, un acord privind vânzarea către Armata Cehiei a 52 de obuziere autopropulsate Caesar în valoare de 333 de milioane de euro, relatează Agerpres, care citează AFP.
de  Tudor Curtifan
Obuzier autopropulsat Caesar. Sursă foto: Nexter

"Cumpărând 52 de astfel de obuziere, vom întări capacitatea noastră de apărare şi vom înlocui obuzierele Dana care au peste 40 de ani", a declarat ministrul ceh al apărării, Lubomir Metnar, subliniind că acestea vor fi "livrate în 2024-2026".

Armata franceză utilizează din 2008 obuzierele Caesar, calibrul 155 mm cu o rază de acţiune de 40 km fabricate de grupul de armament francez Nexter.

"Industria cehă va fi deplin implicată în construcţia acestui sistem", în proporţie de "peste 40%", a subliniat în faţa presei ministrul francez al apărării, Florence Parly, calificându-l drept "un instrument puternic, precis şi modern".

Franţa va furniza primele patru obuziere, iar fabricarea celorlalte 48 va fi încheiată în Republica Cehă de holdingul Czechoslovak Group.

După ce a examinat în total opt oferte, Ministerul ceh al Apărării a anunţat în 2020 acest acord, dar negocierile au durat mai mult decât era prevăzut, notează AFP.

În iulie 2019, Nexter a vândut 62 de vehicule blindate Titus Republicii Cehe, în valoare de 230 de milioane de euro.

Ştiri Recomandate