Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră se deplasează spre Marea Mediterană
Protrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 02.05.2021, fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început tranzitarea Strâmtorii Bosfor în direcția Mării Mediterane. Probabil, în perioada următoare, nava va îndeplini misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.
de  Ionel Copcea
fregata rusa Amiral Makarov

Fregata Amiral Makarov aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață - Sevastopol a FRMN și este dotată cu rachete de croazieră de tip Kalibr.

În conformitate cu planul de rotire a navelor din compunerea Grupării navale operative din estul Mării Mediterane, fregata va înlocui în misiune o altă fregată Proiect 11356M a FRMN, respectiv Amiral Grigirovici. Aceasta a ieșit din Marea Neagră pe 24.12.2020. La rândul ei, fregata Amiral Grigorovici a înlocuit fregata Amiral Essen, aflată în Marea Mediterană din luna octombrie 2020.

Cele trei fregate ale FRMN se rotesc, de regulă, la aproximativ trei luni în cadrul escadrei rusești din Marea Mediterană, asigurând și conducerea acesteia.

După revenirea în serviciul de luptă a crucișătorului Moscova, este posibil ca, în lunile următoare, acesta să participe și el la misiunile Grupării navale operative a Forțelor Navale.

Trebuie precizat faptul că, până în prezent, sursele rusești nu au făcut nicio referire la deplasarea către Marea Mediterană a fregatei Amiral Makarov.

 

 

Ştiri Recomandate