Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
General arestat la Ankara pentru legături cu Organizația Fetullah Gulen
16 ian, 09:28
Poliția antiteroristă a arestat joi un general în rezervă al Turciei pentru legăturile sale cu Organizația Fetullah (FETO), grupul acuzat că ar fi în spatele loviturii de stat din 2016, transmite agenția turcă Anadolu.
de  Eduard Pascu
Generalul locotenent Metin Iyidil

Fostul general locotenent Metin Iyidil a fost arestat în Ankara, după ce instanța a emis un mandat de arestare la cererea procurorilor.

Metin Iyidil, fostul comandant al Comandamentului de Instruire și Doctrină a Forțelor Terestre (EDOK), a mai fost arestat și risca o condamnare pe viață sub acuzația de a încerca, prin violență, să răstoarne ordinea constituțională a Turciei, ca parte a tentativei de lovitură de stat comisă de FETO.

El a fost ulterior achitat și eliberat după ce o instanță locală a revocat ordonanța în urma apelului formulat de Iyidil.

"FETO și liderul său din SUA, Fetullah Gulen, a orchestrat lovitura de stat din 15 iulie 2016, care s-a soldat cu 251 de morți și aproape 2.200 de răniți.

Ankara acuză, de asemenea, că FETO se află în spatele unei campanii de lungă durată pentru răsturnarea statului prin infiltrarea oamenilor săi în instituțiile turce, în special în Armată, Poliție și sistemului judiciar", mai arată sursa citată.

Vezi și: Poliția turcă continuă arestarea susținătorilor lui Fethullah Gulen

Ştiri Recomandate