Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Geparzii dobrogeni se antrenează în poligonul Murfatlar pentru misiunea din Polonia
Aflați în plină pregătire pentru misiune, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a X-a, au desfășurat joi, 22 iulie, un exercițiu de antrenament în teren de nivel secție, în poligonul Murfatlar.
de  Eduard Pascu
Sursa foto: Brigada 9 Mecanizată Mărășești/lt.Diana Stăneiu

În cadrul exercițiului, artileriștii antiaerieni dobrogeni au fost evaluați la modul de reacție în diferite situații similare cu cele reale. De asemenea, militarii au fost evaluați, pe parcursul exercițiului, la aplicarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor standard învățate și perfecționate pe parcursul pregătirii pentru misiune, se arată întro postare a Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești.

La finalul exercițiului, calificativele obținute au fost bune și foarte bune, astfel încât scopul exercițiului a fost atins cu succes. Începând cu luna Octombrie 2021, militarii români vor participa în cadrul Grupului de Luptă, din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate, în flancul Nord-Estic al alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici, croați și polonezi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Ştiri Recomandate